logo
Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Shamo
Autor Wiadomość
*Spirit of Fire 
Administrator
Parasite Eve Fan

Wysłany: 2010-04-03, 21:31   Shamo

Gość, jeśli oczekujesz, że Shamo jest tytułem w którym każdy walczy fair, główny "bohater" jest osobą dobrą lub wierzysz w szczęśliwe zakończenia, zmykaj z tego tematu czym prędzej. Przedstawiona bowiem, przeze mnie manga nie jest dla Ciebie.

Ryo Narushima, szesnastolatek, świetnie zapowiadający się student inteligenty, dla którego dostanie się nawet na Uniwersytet Tokijski nie stanowiło by problemu znany jest w całej Japonii niema chyba nikogo co nie słyszał by tego imienia. Ryo z niewiadomego powodu zabija bowiem swoich rodziców, nikt nie zna powodów tej zbrodni, ale wstrząsa ona całym krajem. Ryo trafia na dwa lata do więzienia. Nie jest mu łatwo, współwięźniowie dają mu nieźle popalić. W dodatku naczelnik więzienia zezwala na to by więźniowie uczyli się karate od jednego z więźniów. Nie jest to żadna dobra wola tylko sprawdzająca się metoda na pozbycie się szumowin zanim wyjdą na wolność. Niech sami się pozabijają, lepsze to niż mieli by wyjść na wolność. Ryo krępej budowy chłopiec zostaje zafascynowany naukami mistrza, karate bowiem okazuje się jedynym sposobem by przeżyć to więzienne piekło. Co takiego fascynującego jest w tej mandze? Na pewno to, że wybija się wśród konkurencji, mamy tutaj świat przestępczy, świetne walki - bez zasad. Ryo nasyła na dom przeciwnika bandę meneli która dręczy gościa przez trzy dni nie dając mu spać xD Manga absolutnie pierwsza klasa, którą polecam, bowiem jak zaczniesz czytać, to nie przestaniesz póki nie skończysz ^^

Shinuta 

Wysłany: 2010-04-14, 13:06   

Wal się, co prawda Ryu jest debilem w kit, ale manga fajna (walki), tylko zawiodłem się w jednym momencie, mianowicie jak uczył się atakować Chi, wtedy myślałem, że zaczną się jakieś fale uderzeniowe, ale nie...
Później też się można przyczepić o to, że niby stał się dzięki treningowi Chi uber silny, ale jakoś już nie korzysta z niego i staje się uber leszczem znów...
Jeśli nie brać pod uwagę tych 2 rzeczy to manga wypada dobrze pod względem walki i brutalności.

Ale do Parasyte to dożo jej brakuje. ;d

Odpowiedz do tematu