Anime opowiada o chłopaku, który podróżuje, by się uczyć, gdyż, jak twierdzi: Nauka to jego hobby.
Oe zaprzestał nauki na wydziale prawa, na uniwersytecie, gdyż opanował już cały materiał i teraz uczy się życia :). Po tym, jak już potrafi wszystko, co dane miejsce może mu zaoferować, odjeżdża hen daleko na swoim rowerze, w poszukiwaniu wiedzy.
Każdy odcinek trwa ok. 25min, odcinków jest 6 (OVA).
Dlaczego to anime jest najlepsze, jakie powstało? ;)
1. b. ciekawa postać głównego bohatera
2. seria jest krótka i konkretna
3. odcinki opowiadają nam ciekawe historie, które są b. śmieszne (gintama może się schować)
4. Wszystko razem idealnie zgrane :))
Jeśli ktoś obejrzał GTO i żąda więcej tego typu anime, to golden boy, z pewnością, go nie znudzi, a jeśli ktoś obejrzał golden boy'a, to polecam GTO ;)
Jakie są wasze opinie o tym anime? Ja nie żałuję tego, że je obejrzałem :)
Pozdro
Bardzo dobra seria! Zaliczyłem koło wakacji i nie żałuję, że zajrzałem na chwilę do trochę starszych produkcji. Zachęciła mnie opinia o podobieństwie do GTO i rzeczywiście jest w tym sporo racji. Głównie chodzi tutaj o ten specyficzny typ głównego bohatera - zboczeńca, idealisty, który ciężkim nakładem pracy może osiągnąć wszystko. Motywuje do podjęcia działań, w moim przypadku bardzo.
Humor nie dla każdego będzie zjadliwym. No cóż, ja osobiście stawiam Golden Boya od GTO o parę stopni niżej jeśli chodzi o prosty (trochę prostacki) dowcip i kreację postaci. Oczywiście tytułowy Oe to kozak, jego kobiety też całkiem miłe, ale już bez większych rewelacji. Onizuka o tyle był lepszy, że za sobą ciągnął całą gamę dobrych charakterów, rozumiem oczywiście iż czas antenowy Boya nie pozwolił na więcej.
Oprawa graficzna bardzo dobra. Muzyki szczególnie nie zapamiętałem, nie miałem zamiaru sięgać po OST. Długość w sam raz, komedie mają to do siebie iż jeśli jeden żart zaczyna pojawiać się zbyt długo i często, przestają być komediami. Tutaj ten problem całkowicie nie występuje. Z całego serca polecam. Trudno znaleźć większe wady. Po obejrzeniu pozostają ciepłe wspomnienia.
Toua napisał/a:
3. odcinki opowiadają nam ciekawe historie, które są b. śmieszne (gintama może się schować)
Gintama nie może się schować! Gintama błyszczy. Tylko zważ, że typ prezentowanego humoru jest zupełnie inny. Gintama to przede wszystkim misz masz absurdu i parodii, inna bajeczka. W swojej klasie perła, której brak następcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum