logo
Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kuroshitsuji 2
Autor Wiadomość
Kurogane 

Wysłany: 2010-07-06, 22:11   Kuroshitsuji 2

Skoro panu Kalamirowi tak smutno było, że tylko na sb piszemy o drugim sezonie Kuro, to zakładam temat (a nic to, że jeden odcinek dopiero wyszedł, na później będzie jak znalazł ; )
Z góry przepraszam za chaos i błędy w poście, kto znajdzie literówki itp., niech mi to powie;D

W tej serii mamy nowego dzieciaka - Aloisa Trancy'ego i jego lokaja - Claude'a Faustusa.
W trailerze dzieciak wydawał mi się słodki itd, po obejrzeniu odcinka stwierdzam, że to straszny człowiek. Wredne to jakieś i w ogóle. Specjalnie wylewa różne ciecze, rozpina guziki, żeby Claude musiał je zapiąć znowu (sam by się nauczył...), kara biedną Hannah u niego pracującą. Demoniczny chłopczyk.
Lokaj - podobny do Sebastiana, gdyby tylko zdjął te gogle... Mimo to, jakiś dziwny charakter ma. Nawet kolory ścian potrafi zmieniać. Fajne to było, jak sobie chwilę postepował, a potem BUM! Stary numer z rzucaniem nożami, talerzami i tak dalej. Fajnie, bardzo miło. Ta muzyka co wtedy leciała też mi się podobała. I gdzieś to już chyba słyszałam, tylko w ciut innej wersji.

Co do odcinka. UWAGA KTO NIE OGLĄDAŁ- SPOILERY
Początek średni. Pokazali wredotę Aloisa, niezwykłe moce Claude'a i gości. Kurde no, szkoda tak wyrzucać tyle kasy przez okno, no... ;D Potem przybył gość. Po usłyszeniu jego głosu chciałam wrzeszczeć z radości. Opanowałam się jednak, ale do końca odcinka miałam gęsią skórkę z tego wrażenia xD Ah Seba, Seba, czemuś ty od razu nie zdjął tego płaszcza;D Potem gadanie, gadanie, demoniczna herbatka i... walizka tajemniczego gościa została otwarta ("Strzeżcie się wrogowie dziedzica!"). Matko, jak tak można Ciela wcisnąć do walizki?! Tak się bałam, że Ciela nie będzie w tym sezonie, bo przecież duszę jego okrutnie wyssano, a tu niespodzianka. Co prawda leży bezdusznie, ale jest! Ucieczka nawet fajna (Akuma de... Jeszcze nie teraz xD) i Sebastian i Ciel uciekli do lasu. I ta herbata ma taką moc, że ożywi/przywróci duszę Cielowi? Czy źle zrozumiałam? (chyba obejrzę jeszcze po polskiemu. Tak dla pewności...)
I czy istnieje jakaś demoniczna organizacja, że Claude zna Sebastiana, czy to dlatego, że rodzina Phantomhive'ów i Trancych są takie znane?

Zapomniałabym - opening i ending! Nie zachwyciły mnie, ale op taki podobny do pierwszej serii. Good. A endingu za bardzo teraz już nie pamiętam.

Ogólnie odcinek nawet mi się podobał, od drugiej połowy. Chętnie zobaczę co z tego będzie dalej. Twórcy dostają ode mnie plusika za to, że nie zrezygnowali z postaci Ciela i Sebastiana. Ale mam nadzieję, że jakoś się z tego wytłumaczą;] I piszcie w temacie, żeby się wszyscy cieszyli^^.

LadyX 

Wysłany: 2010-07-07, 20:50   

A co mi tam, też coś napiszę ;]

W sumie celu powstania kontynuacji (oprócz zaspokojenia ciekawości napalonych fanek) jeszcze nie odkryłam - chyba już nic ciekawego nie da się wyciągnąć z tego tematu, skoro cały pierwszy odcinek to odgrzany kotlet + pojawienie się starych bohaterów. Tutaj też przyczepię się tego, bo nie wiem po kiego grzyba ich w ogóle wciskano do tej serii. Już wolałabym jakieś nowe wątki, śledztwa i inne pierdoły z udziałem nowych bohaterów, niż komplikowanie sprawy. Zaraz się jeszcze okaże, że Alois to jakiś krewny Cielaka, bleh...
Co do nowych bohaterów - fakt, Alois może i jest irytujący, ale na dłuższą metę to jego zachowanie jest całkiem zabawne. Claude (Kurodo :D) to Seba v2, z tym, że nosi okulary i wydaje się być nieco chłodniejszy z charakteru. Opening i ending - nothing special, za to muzyka w tle bardzo mi się podobała, ale obecnie korzystam z laptopa i słuchawek, więc siłą rzeczy bardziej zwracam na to uwagę :>

Jestem raczej na nie, ale oglądać będę (jeśli mi się szybko nie znudzi).
Ostatnio zmieniony przez LadyX 2010-07-07, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

Hiroe 

Wysłany: 2010-07-08, 22:53   

Też obejrzałam pierwszy odcinek drugiej serii i moje odczucia są niestety podobne do was. Również nie widzę głębszego sensu w tworzeniu drugiej serii czy wprowadzaniu nowych bohaterów (a zwłaszcza tego wrednego Aloisa, nienawidzę go od pierwszego wejrzenia, cham i prostak). Trochę dziwi mnie ta scena kiedy Sebastian budzi do życia Ciela. Ja wiem, że twórcy jakoś musieli wskrzesić starych bohaterów, ale trochę nielogiczne jest pożeranie duszy panicza przez Sebastiana i późniejsze przywracanie go do życia. No sorry...

Pomimo wszystko zamierzam oglądać drugą serię, choćby z ciekawości.

Nawet avka sobie nowego ustawiłam^^

Kurogane 

Wysłany: 2010-07-14, 17:35   

Napiszę tu sobie posta o drugim odcinku w celu nie wiem jakim. Oczywiście poza spoilerowaniem.

Odcinek był dziwny, very dziwny. Nic nie wyjaśnili, po prostu Ciel otworzył oczka i jest. Na dodatek ta istota znajduje się na łodzi podobnej do kajaka i płynie na imprezkę. Wraz z nim oczywiście płynie boski Sebastian (I love you ;*), nie mniej boska Lizzy, oraz Meirin, Bard i... Jak się nazywał ten ogrodnik?!

Imprezka imprezką, mało mnie obeszła, bo czymże jest takie coś dla Phantomhive'a? Ale poszukiwanie białego jelenia (kojarzy mi się to z mydłem) to już inna bajka. (Jeleń w wyobrażeniach Cielaka na to co powiedziała Lizzy był słooodki. Myślałam że Sebastian znowu coś odwalił podczas gdy Ciel był nieobecny duchem). Przyrządzanie lunchu było nawet fajne. (xD)
A potem emoLizzy v.2.3.5 - Ciel mnie nie rozuuuumieeee! Szkoda, że uświadomiła sobie to akurat wtedy, kiedy pogoda się zepsuła.
Fajnie, że Ciel sam postanowił ją uratować, a nie wyręczać się przystojnym demonkiem. Niepodobne do niego w sumie. Takie HarryPotterowo - IchigowoKurosakiowo. Sebastianowi dał prostsze zadanie do wykonania - zatrzymaj powódź. A cóż zrobiła piękna istota? Rozwaliła tamę z szyderczym uśmieszkiem prawie topiąc swego pana.

Jednakże później zapewne go wyłowił, skoro znajduje się z nim na brzegu, słonko świeci i powodzi nie ma. Cóż za cudotwórstwo! Rzeka jest czysta, na brzegach nie widać śladów wielkiej wody i w ogóle ;) I okazuje się, że działania Sebastiana jak zawsze mają sens. I w końcu pojawia się biały jeleń.
To było takie słodkie, pozytywne i w ogóle. Elizabeth nareszcie znalazła to czego chciała. No i miała rację.

Odcinek taki ni w tyłek, ni w gałkę oczną, bo niczego nie wyjaśnili i w ogóle. Ale był nawet fajne momenty. Za to zapowiedź następnego odcinka całkiem fajna (Grell =). No, ale w sumie ten sezon dopiero się zaczął, i na wyjaśnienia maja twórcy jeszcze trochę odcinku.

Oczywiście jak zwykle przepraszam za ewentualne błędy i chaos. Wytykać literówki i luv ya ;*

Dorcia 

Wysłany: 2010-08-25, 18:06   

Jestem po 8 odcinkach nowej serii i wciąż nie wyrobiłam sobie o niej zdania. Gdy dowiedziałam się, że w nowym Kuro mają być zupełni inni bohaterowie spodziewałam się bardziej lub mniej udanej kopii poprzedniej serii- nowy demon-lokaj, nowe genialne dziecko i nowe zagadki i problemy. a tu bach! wielki come back Ciela (żywego Ciela!) i Sebastiana. Początkowo byłam zła - zakończenie poprzedniej serii było mocne i zapadło mi w pamięć, dawało pole do popisu wyobraźni, a ja byłam przekonana, że demon ostatecznie pożarł duszę Ciela. Tymczasem Phantomhive cudownie ożył i stracił wspomnienia, nie pamięta dopełnionej zemsty. Dalej wszystko komplikuje się jeszcze bardziej, w cały harmider wmieszani są nowi bohaterowie- nudny Claudo i pokrzywdzony bachor Alois. O ile tego pierwszego znienawidziłam od pierwszego odcinka, to ten drugi wydawał mi się całkiem interesujący. Oczywiście do czasu, około siódmego odcinka robi się ciapowaty, więc wcale nie było mi go żal po tm co wydarzyło się w ostatnich epach ;p, jednym słowem póki był zły i wredny był fajny. Kolejna intrygująca postać - pokojówka Aloisa, strasznie przypomina mi Asha/Angelę z pierwszej serii, a co dziwne jest demonem i prawdopodobnie odegra jeszcze jakąś ważną rolę. Reszta służby Trancych czyli trojaczki są przerażające, przez sam fakt, że są trojaczkami, brr!
W tej serii razi mnie po oczach też to, że twórcy zrobili z Ciela jakąś duszę która przyciąga demony. Poza tym nastawiłam się na świetną walkę Sebastiana z Claudo, ale nie dano im się nawet rozkręcić, dodatkowo do odcinka wciśnięto Druitta chyba tylko po to żeby go całkiem, sknocić. Tragiczna historia Aloisa z 8 epa też mnie jakoś nie poruszyła, może dlatego, że spodziewałam się tego rodzaju wyjaśnienia jego paskudnego charakteru. Można się spodziewać o czym dalej będzie opowiadać ta seria, bo Daisuke Ono uchylił już rąbka tajemnicy.
Zauważyłam, że w tej serii uleciała gdzieś atmosfera tajemniczości i niesamowitości, która towarzyszyła mi podczas oglądania Kuroshitsuji 1. Wyczuwam też pewną zmianę w charakterach Ciela i Sebastiana. Podoba mi się za to muzyka, opening w wykonaniu The Gazette jest całkiem fajny, strona graficzna też, chociaż Monochrome no kiss z pierwszej serii bardziej pasowało do klimatu Kuro. Więcej jest też przeróżnych podtekstów, co mnie cieszy ^^. Będę oglądać kolejne odcinki chociażby po to żeby popatrzeć sobie na Sebastiana, bo darzę tą postać wielkim sentymentem i mam nadzieję, że wykończy tego głupiego Claudo, na którego nie mogę już na niego patrzeć, bleee!
Swoją drogą szkoda, że Kuro2 nie jest tak dobre jak pierwsza seria. Brakuje mi tego wyczekiwania kolejnych odcinków, oglądania RAWów i dyskusji na forum, ale cóż tamte czasy nie powrócą i klimat tamtego Kuroshitsuji też nie. Mam tylko nadzieję, że i ta seria dostarczy trochę pozytywnych emocji ;).
I DZIĘKI BOGU ZA MANGĘ, PRZYNAJMNIEJ ONA TRZYMA POZIOM!<3

Odpowiedz do tematu